...
Samen een duurzaam thuis voor de toekomst bouwen

Bouw Alliantie realiseert regeneratieve woningen met biobased materialen

 

Huidige klimaat- en stikstofproblematiek vragen om verandering. Het roer moet om, dat is duidelijk. Ook voor Bouw Alliantie. Daarom wordt er regeneratief gebouwd. Dit betekent dat ze betaalbare woningen bouwen die bijdragen aan de aarde in plaats van er afbreuk aan te doen. “In onze coöperatie komen een duurzame missie en nauwkeurige uitvoering samen tot één geheel. Wij werken met zelfstandige professionals die zich hebben verbonden aan de coöperatie Bouw Alliantie. Zo bouwen we regeneratieve woningen met biobased materialen, zoals houten skeletbouw”, legt Roel van Leeuwen, founder Bouw Alliantie, uit.

 

Nu duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, staat Bouw Alliantie vooraan in de revolutie van regeneratief bouwen, met een hart van biobased materialen. Voor een duurzame toekomst! Roel legt uit: “Voor wie op zoek is naar een woning die niet alleen betaalbaar en prachtig is, maar ook een positieve impact heeft op de aarde, bieden wij een vernieuwende benadering die verder gaat dan traditionele duurzaamheid. Bij Bouw Alliantie geloven we dat ons werk niet alleen moet bijdragen aan het verminderen van de schade aan onze planeet, maar ook aan het herstellen ervan. Voor een actieve bijdrage aan het herstel van onze ecosystemen en het creëren van een gezondere planeet voor toekomstige generaties.”

Regeneratief

Natuurlijk wordt er gebouwd naar wens en behoefte van de klant. Maar er wordt in deze samenwerking ook gekeken naar een positieve impact op de omgeving en de gemeenschap. Bouw Alliantie is een coöperatief bouwbedrijf voor het realiseren van een duurzame, volledig CO2-neutrale en energieneutrale nieuwbouwwoning. ”Wij maken gebruik van de bouwmethode: houtskeletbouw. In plaats van stenen wordt er Scandinavisch hout van hoge kwaliteit gebruikt voor het skelet. Het voordeel is een lage stikstofuitstoot en relatief korte bouwtijd. Wat ons onderscheidt is onze toewijding aan regeneratief bouwen. Door te kiezen voor Noord-Europees hout uit beheerde bossen, kunnen we niet alleen hoogwaardige kwaliteit garanderen, maar ook een positieve impact hebben op het milieu. Onze houten staanders en liggers zijn van uitzonderlijke kwaliteit dankzij de langzame groei in deze bossen, wat resulteert in sterke en duurzame constructies die generaties lang meegaan”, vertelt Roel.

Thuis

Als een coöperatieve bouwonderneming wordt er ook waarde gehecht aan samenwerking binnen de gemeenschap. Bouw Alliantie omarmt het coöperatieve gedachtegoed waarbij samenwerking onderling centraal staat. Dit betekent dat elk lid van onze coöperatie niet alleen deel uitmaakt van een team, maar ook van een gemeenschap die zich inzet voor een gemeenschappelijk doel: het bouwen van duurzame, regeneratieve woningen die het verschil maken. Roel: “Onze focus op duurzaamheid, kwaliteit, samenwerking en regeneratie vormt de kern van alles wat we doen. Zo creëren wij in no-time een comfortabel thuis voor de toekomst.”

Over hernieuwbare, biologische
grondstoffen
Het gebruik van en nieuwe technologieën met biobased materialen is belangrijk. Bouw Alliantie beseft dat het draait om het gebruik van hernieuwbare, biologische grondstoffen om duurzame en energiezuinige huizen te bouwen. Bijvoorbeeld met grondstoffen zoals planten, hout, bamboe, stro en zelfs schimmels. Een veelbelovend alternatief voor traditionele bouwmaterialen. Enkele voorbeelden waarbij biobased materialen en technologieën bijdragen aan regeneratieve huizen:
 
1 Duurzaamheid en Milieuvriendelijkheid
Biobased materialen die afkomstig zijn van hernieuwbare bronnen die snel kunnen worden aangevuld. De negatieve impact op het milieu wordt geminimaliseerd.
2 Verbeterde Isolatie
Houtvezel, stro, hennepisolatie, cellulose en zelf schapenwol bieden bijvoorbeeld uitstekende thermische prestaties.
3 Koolstofopslag
Houten constructies met biobased isolatie slaan CO2 op gedurende hun levensduur. Dit compenseert de uitstoot en maakt dat biobased materialen een krachtige tool zijn in de strijd tegen klimaatverandering.
 
4 Biocomposieten en Geavanceerde
Bouwtechnologieën
Materialen zoals bioplastics en biobeton maken gebruik van organische bindmiddelen in plaats van traditionele cement. Dit vermindert de CO2-uitstoot en bevordert de duurzaamheid van bouwprojecten.
5 Circulaire Economie
Binnen het concept van de circulaire economie passen materialen en grondstoffen die hergebruikt en gerecycled worden.

CONTACT

Bouw Alliantie
T: +31 (0)6 542 657 83
info@bouwalliantie.nl

Bouw Alliantie realiseert regeneratieve woningen

Zoek op architect, bouwer, stylist, merk, plaats, woningtype of thema:

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.