...

Heerlijk leven 

in een 
Levande Hus

Duurzame Zweedse houten woningen,
naar wens ontworpen in Nederland

De houten huizen in Zweden zien er niet alleen hartstikke leuk uit, ze zijn duurzaam, sfeervol en van hoge kwaliteit. Leven in een huis van hout, met biobased materialen, voelt letterlijk fijn. Dat is precies wat Levande kan realiseren. De Zweedse houten woningen van Levande zijn goed geïsoleerd en met een gezond binnenklimaat. Volledig op maat gemaakt in Zweden of met Zweedse materialen, onder licentie in de Levande fabriek in Nederland. Ontworpen door architect Cees Bongers en gebouwd door een ervaren Zweeds bouwteam, zodat jij heerlijk kunt wonen in een droomhuis.

Bouwen met duurzame natuurlijke materialen is belangrijk, want het betekent bouwen met zo min mogelijk CO2-uitstoot. Dat is beter voor onszelf en de wereld. Voor wie houdt van de look and feel van een Zweedse houten woning kan terecht bij Levande. Aankoopadviseur Misja Vink legt uit: “Ieder Levande Hus is uniek, gebaseerd op Zweeds design en Zweedse bouwprincipes. Op maat en helemaal naar wens ontworpen door architect Cees Bongers. Het design wordt met Zweedse materialen, onder licentie in onze fabriek in Nederland, vakkundig opgebouwd door een ervaren Zweeds/Nederlands bouwteam. Zo realiseren wij energiezuinige en duurzame houten woningen. Natuurlijk goed geïsoleerd, voorzien van biobased materialen en met een gezond binnenklimaat. Ik begeleid kopers tijdens het hele proces, dus van het maken van plannen tot en met de bouw en oplevering.”

Swedish wood houses

Vanzelfsprekend wordt er gewerkt met Zweeds FSC hout. Misja: “De basis van een Levande woning is Zweedse houtskeletbouw waarbij onze mogelijkheden voor de indeling en de afwerking van zowel binnen- als buitenzijde geheel naar wens van de klant zijn. Er moeten dus heel wat keuzes worden gemaakt, samen met architect Cees, maken we er een droomhuis van.” Houtbouw waaronder de premium Swedish wood houses van Levande vallen, zorgt voor een andere aanpak van de beperking van CO2 uitstoot. Want, houten woningen zorgen juist voor opslag van CO2 en nieuwe bomen nemen die CO2 op bij duurzame bosbouw. Daarnaast is houtbouw een manier van dampopen en dus ademend bouwen wat gezond is en dus een goed binnenklimaat oplevert. Om maar enkele voordelen voor bouwen in hout – en dus circulair – te noemen.

Het ontwerp wordt volledig afgestemd op de wensen van de klant en ook met het Nederlands Bouwbesluit, de nieuwe BENG-norm (voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen) én de maatvoering van de fabriek.

Groen bouwen is belangrijk, met duurzame natuurlijke materialen. Bouwen met natuurlijk materialen betekent zo min mogelijk CO2-uitstoot.

Zelfs de bekende Zweedse kleur kan bij Levande premium Swedish wood houses worden toegepast.

Levande Hus bouwt met hout en biobased materialen. Zo wordt er voor gezorgd dat de CO2-doelen in de bouwsector kunnen worden gehaald. In het rapport ‘Woningbouw in hout – Handboek voor corporaties’ waarmee Levande ook werkt staat onder andere: “De footprint van de gangbare oplossingen is hoog en de verlaging van emissies gaat te traag. Houtbouw en het gebruik van biobased bouwmaterialen zoals vezels uit biogrondstoffen kunnen zorgen voor een forse versnelling. Biobased materialen kunnen worden toegepast als constructie-, plaat- of isolatiemateriaal. Biogrondstoffen die kortcyclisch aangroeien zijn bijvoorbeeld vlas, vezelhennep, olifantsgras / miscanthus en stro. Kenmerkend voor biobased isolatiematerialen is de vochtregulatie en hogere warmte-accumulatie dan de minerale alternatieven. Hierdoor wordt de binnenluchtkwaliteit in een woning verbeterd en daarmee het woon- en leefcomfort. Bovendien heeft dit een gunstig effect op de energie-efficiëntie van gebouwen.”

Architect Cees vult hierover aan: “De wanden zijn bij biobased bouwen zijn niet alleen ademend, juist ook bij warm weer hebben ze een koelende werking. Dit komt door het uitdampen, waardoor er een natuurlijke koeling ontstaat. Hierdoor hoef je minimaal drie dagen geen extra koeling te gebruiken voor een comfortabel binnenklimaat. De energielast voor koelen wordt lager en wellicht is het in de woning mogelijk zonder koeling te volstaan. Dit is een pluspunt in deze tijd met de opwarming van de aarde.”

 

CONTACT
Levande Hus
Wijster
Oud-Alblas
Heerenveen
Overschild

info@levande-hus.nl

Heerlijk leven in een Levande Hus

Zoek op architect, bouwer, stylist, merk, plaats, woningtype of thema:

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.