...
Dit is de serie Anima. Verkrijgbaar in Bianco Carrara, Crema d’Orcia, Pietra d’Avola, Gris du Marais® en Silk Georgette. Het vrijstaande handdoekenrek is van Yabu Pushelberg. Het zijn de details die het verschil maken in Yabu Pushelbergs stijlvolle herinterpretatie van een eenvoudig handdoekenrek. Anima Backlit spiegel van Yabu Pushelberg. De sfeer van natuursteen is toegepast in zachte rondingen, waardoor een eenvoudige wandspiegel getransformeerd wordt in een designobject. Ook de wastafel is uit de Anima serie van Yabu Pushelberg. Een mooi en vrijstaand object.

Salvatori: Italiaans designbedrijf gespecialiseerd in natuursteen

Ter gelegenheid van de Milan Design Week 2021 heeft het Italiaanse designmerk Salvatori een reeks initiatieven en nieuwe collecties gepresenteerd die de afgelopen anderhalf jaar in ontwikkeling zijn geweest. Hoewel het een onmiskenbaar complexe en intense periode was, bleef de creatieve en innovatieve geest van het Toscaanse bedrijf onverminderd. Salvatori staat vooral bekend om de innovatieve ontwerpen en technieken en heeft een groot aantal prijzen gewonnen, waaronder de felbegeerde Premio di Premi. Het designmerk werd ook erkend als het meest innovatieve merk in de steensector in Italië in de 20e eeuw.

“Natuursteen zendt een ongelooflijke energie uit die ons op een andere manier aanspreekt. We begonnen dat op een zinvolle manier te gebruiken en het resulteerde in de Gravity Zodiac-collectie van twaalf bollen. Ieder bol is geassocieerd met een teken van de dierenriem en de energie van de desbetreffende steen. Het idee achter de collectie is om een herschikking te maken met de energie van de heersende planeet aan de hand van de kenmerken van elke ster en het bijbehorende sterrenbeeld”, aldus Salvatori over de Gravity Zodiac serie.

Het Italiaanse designmerk Salvatori is gevestigd in het Toscaanse gebied dat bekend staat om de marmergroeven. De specialisatie ligt dus in natuursteen. Sinds 1946 levert Salvatori product- en ontwerpexpertise aan enkele van ‘s werelds toonaangevende namen in de detailhandel, horeca en particuliere bouw. Van boetieks voor Ferragamo, Louis Vuitton, Giorgio Armani en Donna Karan, tot hotels zoals St Regis, het Intercontinental en Radisson Kempinsky. Bovenal levert Salvatori prachtig design in natuursteen voor privévilla’s op enkele van ‘s werelds meest exclusieve adressen.

 

Het familiebedrijf Salvatori levert ook natuurstenen vloeren, baden, wastafels, wanden, tafels, kasten en accessoires in verschillende kleuren en met verschillende texturen. Vooral ook die innovatieve texturen voor wanden en vloeren zijn een lust voor het oog. In Nederland zijn de producten te bewonderen in de Flagship Store, onderdeel van de Piet Boon Badkamer Showroom, in Oostzaan. “De in 1950 door Alfredo Salvatori gelanceerde ‘Spaccatello’ of ‘Split Face finish’ – een methode om steen te snijden met een guillotine om meer diepte en dimensie toe te voegen – heeft een lijn van experimenten en innovaties tot stand gebracht die vandaag de dag nog steeds voortduurt onder Alfredo’s zoon en de huidige CEO van het bedrijf, Gabriele”, beschrijft de site van Pietboon.nl.

Aan de Lost Stones wand hangen Intarsi afbeeldingen, ontworpen door Elisa Ossino. Intarsi is een serie decoratieve stenen afbeeldingen in wit Bianco Carrara-marmer, in contrast met de rijke donkere tinten van Pietra d’Avola. Elk stuk speelt met symmetrie en patronen en voegt een gedurfd vleugje design toe aan elke ruimte.
Bij het ontwerpen van de Curl chaise longue liet Piero Lissoni zich inspireren door de opmerking van Michelangelo dat hij alleen ‘de steen afstak die te veel was’. Als zodanig is elk stuk uit een blok natuursteen uitgehouwen, met behulp van geavanceerde CAD/CAM-technologie. Een technische prestatie en een elegante, eenvoudige interpretatie van een gevestigd ontwerp.
De stillevens van Giorgio Morandi in de collectie Omaggio a Morandi door Elisa Ossino/ De presse-papier is ontworpen door Salvatori Design Center. Een object vol betekenissen.

De Mirari spiegels, ontworpen door Elisa Ossino, vormen een stijlvolle en moderne toevoeging aan de badkamer. Met zachte LED-achtergrondverlichting rond het frame en verkrijgbaar in een ovale en ronde vorm. Afgewerkt met een niet-giftige verf op waterbasis en voor 30% gemaakt van gerecycled glas, zetten ze niet alleen je gezicht in het best mogelijke licht, maar ook het milieu.

Oud en nieuw design

Tijdens de Milan Design Week zijn er nieuwe producten tentoongesteld, het resultaat van nieuw gevormde samenwerkingen met toonaangevende lampen uit de designwereld zoals Patricia Urquiola en Stephen Burks. Terwijl andere langdurige partnerschappen die het bedrijf heeft met bijvoorbeeld Piero Lissoni ook gewoon doorgaan.

 

Lost Stones

Het verhaal van Lost Stones begon in 2019 toen Gabriele Salvatori en Piero Lissoni op missie gingen om gebrekkige of beschadigde platen natuursteen te repareren. Zij raakten geïnspireerd door de traditionele Japanse techniek van Kintsugi, die gebroken voorwerpen repareert met goud. Salvatori: “Met behulp van een gouden hars pasten we dezelfde benadering toe op beschadigde platen natuursteen. Van daaruit hebben we het idee verder ontwikkeld en een concept ontwikkelt. Lost Stones is niet beschikbaar in standaard tegels, maar in plaats daarvan wordt elke plaat ingekocht, gesneden en afgewerkt om de steen zelf en de omgeving te optimaliseren. Het resultaat is een echt speciale textuur en in de rijke donkere tinten van Pietra d’Avola vinden de gouden naden hun perfecte contrast. Naast de esthetiek is er ook de wetenschap dat wanneer er voor Lost Stones wordt gekozen, er ook een duurzame ontwerpkeuze wordt gemaakt. En een natuurlijke hulpbron nieuw leven wordt ingeblazen die voorheen onbemind was maar nu in pracht is hersteld.”

Spaghetti

De samenwerking tussen Salvatori en Elisa Ossino gaat verder met de Spaghetti-collectie, bestaande uit een elegante, onconventionele nieuwe textuur en een reeks kranen. De Spaghetti-textuur is een heerlijk eerbetoon aan één van de meest alomtegenwoordige symbolen van Italië en reproduceert de afmetingen van de iconische pasta in een oneindig golvend patroon. Het wordt vergezeld door een reeks kranen die een ware revolutie vertegenwoordigt, in die zin dat het uitdrukkelijk is ontworpen om de gelijknamige textuur aan te vullen. Elke kraan bestaat uit een kleine metalen ring die de golving van de textuur nabootst. In deze ring zit een inzet in dezelfde steen als die op de muur, wat betekent dat de kraan zelf in de steen lijkt te versmelten, bijna alsof hij gecamoufleerd is. Deze collectie, die naadloos vakmanschap en precisie-engineering combineert, is niet alleen een kunstwerk, maar de belichaming van Made in Italy design en kwaliteitswaarden.

“Het Italiaanse designmerk
Salvatori is gevestigd in het Toscaanse gebied dat bekend staat om de marmergroeven.”


In Nederland zijn de producten te bewonderen in de Flagship Store, onderdeel van de Piet Boon Badkamer Showroom, in Oostzaan.

Van waskom tot wand en vloer in natuursteen. Dit is de serie Alfeo Basin door Elisa Ossino. De Alfeo wastafel, gemaakt van een enkel blok natuursteen, kan alleen worden geïnstalleerd of geflankeerd door de Ciane-reeks modulaire laden, verkrijgbaar in lengtes van zowel 60 cm als 90 cm. Verkrijgbaar in Bianco Carrara, Gris du Marais®, Pietra d’Avola en Crema d’Orcia.

Met een knipoog naar het decor van de jaren ‘50 en ‘60 vertegenwoordigt Adda een retro-eigentijdse collectie. Er wordt gespeeld met verschillende materialen in de koelte van natuursteen, de warmte van hout en de gedempte elegantie van gepolijst messing.

De vrijstaande wastafel is verkrijgbaar in een cilindrische of kubusvormige kolom, met de wastafel in steen en bekleding in hout. De cilindrische versie is ook volledig verkrijgbaar in natuursteen.

Verkrijgbaar in Bianco Carrara, Crema d’Orcia, Grigio Versilia, Gris du Marais®, Pietra d’Avola en Silk Georgette® met bekleding in gladde en geribbelde walnoot en gladde esdoorn en thermisch behandeld eiken.

Meer informatie via

salvatoriofficial.com.

Dealer en Flagship Store in Nederland is Studio Piet Boon. Skoon 80 D, 1511 HV Oostzaan, tel 020 238 25 79,

info@pietboonbathroom.com, www.pietboon.nl

Salvatori en Studio Piet Boon delen een passie voor schoonheid, kwaliteit en tijdloos design, dit heeft geleid tot een bijzondere samenwerking.

Salvatori natuursteen

Zoek op architect, bouwer, stylist, merk, plaats, woningtype of thema:

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.