Houtbouw Neede: gedreven door puur vakmanschap

  Houtconstructies

op authentieke en 

ambachtelijke wijze

Bouwen met hout is van alle tijden en is toepasbaar in vele vormen. Van schuurwoning tot overkapping. Bij Houtbouw Neede worden de houtconstructies op een authentieke en ambachtelijke wijze vervaardigd. Vakmanschap en techniek worden gecombineerd, met een indrukwekkend houtenconstructie tot eindresultaat. De specialist in houtverbindingen laat graag in de showroom en werkplaats in Neede zien hoe zij vol passie aan ieder houtbouwproject werken.

De koffie staat altijd klaar bij Houtbouw Neede en na een gastvrij onthaal vertelt directeur Claudia Rusink gepassioneerd: “Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring in massieve houtconstructies en we zijn specialist in houtverbindingen. Onze houtconstructies worden op authentieke en ambachtelijke wijze vervaardigd, met behulp van de modernste apparatuur.”

Modern vakmanschap

Vakmanschap wordt gecombineerd met techniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van de modernste apparatuur en technieken. “Vakmanschap is een eerste vereiste, maar minstens zo belangrijk is goed gereedschap. Daarom beschikt Houtbouw Neede uiteraard over een volledig geoutilleerde werkplaats. Daar wordt hout met alle aandacht en expertise bewerkt. Modern vakmanschap”, legt Claudia uit.

Hierbij is door het team van specialisten natuurlijk veel aandacht voor constructies, op maat. Er is een directe samenwerking met de architect en de bouwer, vanaf de ontwerpfase. De vertaling van de architectonische wensen wordt omgezet naar mogelijkheden in houtverbindingen. Claudia: “Wij maken deze prefab houtbouw in opdracht van architecten, bouwbedrijven, hoveniers en de tuinhuizen branche. Met een klein specialistisch en gepassioneerd team zorgen wij voor korte lijnen. Ons bedrijfsbureau staat in de werkplaats, onze technisch adviseurs zitten bij de tekenaars en werkvoorbereider in een kantoor. We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen!”

Hout leeft

Houtbouw is van nature duurzaam en heeft vele voordelen. Het is dé bouwwijze van de toekomst. Houtbouw Neede heeft jarenlang ervaring en sluit hierbij perfect aan met de modernste technieken gericht op de toekomst. Eiken en Douglas gebinten zijn de basis van de houtconstructie. Meerdere balken en gebinten vormen samen met de spanten het frame van het te bouwen object. Met een houten kapconstructie zijn ze de basis voor woningen, boerderijen, bijgebouwen, overkappingen, schuren, lodges en tuinhuizen.

De authentieke houtverbindingen in houtconstructie worden mooier en doorleefder mettertijd. Want, massief hout leeft en heeft karakter.

Houtbouw Neede kent een geautomatiseerd teken- en productieproces. Alles wordt in eigen huis gedaan. Ideeën en ontwerpen wordt direct vertaald door middel van 3D tekensoftware. Ieder eiken frame wordt op maat gezaagd, in iedere vereiste maatvoering. Bekijk in de werkplaats de machines: van groot zaagblad tot verschillende maten boor- en freeskoppen. Indrukwekkend is het moderne 5-assig CNC balken bewerkingscentrum in de werkplaats in Neede. Hiermee worden balken met een kopmaat tot 30x35 cm met een lengte tot 9 meter bewerkt in de exacte maatvoering van iedere houtconstructie. Er komen geen spijkers of schroeven aan te pas. De houtconstructie van het gebint en spanten bestaat uit zwaluwstaart en pen-gat verbindingen, schuine haaklassen en korbelen. Het eindresultaat is een op maat en naar wens prefeb bouwpakket wat op locatie wordt afgeleverd een door de aannemer kan worden opgebouwd. Daarnaast kunnen de specialisten van Houtbouw Neede de eiken gebinten en het frame ook op locatie opbouwen.

CONTACT

Houtbouw Neede

Kisvelderweg 3-13
7161 LC Neede
T: +31 (0)545 221 522
info@houtbouwneede.nl

Houtbouw Neede: authentiek en ambachtelijk

Zoek op architect, bouwer, stylist, merk, plaats, woningtype of thema: