...

     In een iWOOD woning is   
   het 
altijd lente

Bouwen met biobased materialen, dampopen en luchtdichte constructies

Wie droomt over een duurzaam woonhuis,  gebouwd van natuurlijke materialen, doet er goed aan een kijkje te nemen bij iWOOD, een full service houtbouwbedrijf in Waarland.
“Als architecten en bouworganisatoren maken wij van jouw gedachtenplaatje een ontwerp en biobased woning. Het bouwsysteem wat wij toepassen voor onze woningen is een 100% houten en schroefloos bouwsysteem op basis van cross laminated timber”, vertelt de oprichter van iWOOD en bouworganisator Bas Leegwater.

Bas vertelt verder: “Klanten komen bij ons binnen met een kavel en de wens daarop een mooie en duurzame in hout gebouwde woningen te realiseren. Iwood ontwerpt, ondersteunt in de aanvraag van vergunningen en realiseert de bouw van de woning, inclusief de juiste installaties geheel naar wens en in samenspraak met de opdrachtgever. Wij zijn het meest ontwerpvrije en full-service biobased bouwmerk van Nederland, als je het ons vraagt.”

Met het unieke houtbouwsysteem bouwt iWood volledig op basis van biobased materialen, dampopen en luchtdichte constructies welke voldoen aan de standaarden die zich meten aan een passief gebouwde woning.

Low Tech

Er wordt veel aandacht besteed aan goede detaillering en luchtdichtheid. Dit gecombineerd met hoge RC-waarden is iWood in staat om woningen te realiseren die weinig energie behoeven om zich te verwarmen en te koelen. Bas: “Door extra aandacht te besteden aan een goede ‘schil’, wordt een technische installatie van ondergeschikter belang. Dit noemen wij Low Tech.”

100%

Bij iWood denken ze zo: “Het leven op onze blauwe planeet heeft alleen toekomst als we het in rap tempo groener gaan benaderen. De bouw kan én moet daar wezenlijk aan bijdragen door vergaande verduurzaming.” Hoe ze dat doen? 100% biobased – van Noors naaldhout tot Hollands vlas. 100% vrije architectuur – jouw droom onze drive.

Bouwen moet echt anders om een gezonde woontoekomst zeker te stellen! Het moet sneller, slimmer, efficiënter en bovenal drastisch duurzamer.

Het iWood bouwconcept is een samenwerking van partners met elk hun eigen expertise. Door met elkaar integraal te ontwerpen ontstaan unieke maatwerk woningen die zowel optisch als technisch voldoen aan een hoge duurzame standaard. Bas: “Hierdoor is het in een iWOOD woning altijd lente!”

Een mooi voorbeeld van een biobased woning staat in Renkum.
De architect is Rob van der Meer van GSG architecten, installatie adviseur Plushuis, Aannemer iWOOD BV.

Bas Leegwater legt over het bouwsysteem uit: “Wij passen een 100% houten en schroefloos bouwsysteem toe op basis van cross laminated timber. De naam hiervan is Builders Key. Dit wordt door ons 3D uitgewerkt en vervolgens door een CNC machine volledig op maat geproduceerd.

Vervolgens assembleren wij deze onderdelen met slimme houten verbindingen tot wand-, vloer- en dakelementen die – na te zijn voorzien van een natuurlijke houtvezelisolatie – klaar zijn om naar de bouwplaats te worden vervoerd. Ramen en deuren worden ook in de werkplaats al in de elementen geplaatst. Op de bouwlocatie wordt in zeer korte tijd een wind- en waterdicht casco geplaatst en vervolgens door ons afgebouwd. 

Voorbereiding voor technische installaties worden waar mogelijk in onze werkplaats al in de elementen voorzien, zodat onderaannemers als een elektricien en installateur op de bouwplaats weinig tijd kwijt zijn om de woning af te monteren. Onze werkwijze is overzichtelijk en volledig gedigitaliseerd. Dat maakt het ontwerp- en productieproces ultiem flexibel en efficiënt, en jouw duurzame woondroom 100% maatwerk.”

CONTACT

iWood
Weelweg 15A
1738 BA Waarland
T: +31 226 700 224
info@iwood.nl

In een iWOOD woning is het altijd lente

Zoek op architect, bouwer, stylist, merk, plaats, woningtype of thema:

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.