...
JASNO schept licht
en helderhied
in gebouwen

JASNO is het Poolse woord voor licht en helder. Het Brabantse bedrijf koos voor een Poolse naam omdat vanaf de start in 2001 de shutter-productie plaatsvond in Polen. De woorden ‘licht en helder’ voeren terug op het effect dat de shutters hebben op het leefcomfort in woningen, kantoren en andere gebouwen. In het JASNO Inspiratiecentrum komen raamdecoratie-ideeën met shutters en jaloezieën tot leven. Wij namen een kijkje.

Paul Welp en Harold Peters ontvangen ons in het JASNO Inspiratiecentrum aan de Lange Voren 25 in Eersel met Brabantse worstenbroodjes als teken van de Brabantse gezelligheid. Een gedachte die nadrukkelijk tot uitdrukking komt in de visie van JASNO.

Paul Welp, operationeel manager en Harold Peters als marketing- en sales- manager, namen die je niet tegenkomt op hun visitekaartjes: “Wij dragen nadrukkelijk het teamgevoel uit.”  Tijdens het gesprek wordt het motto: ‘Wij doen het samen’ veelvuldig genoemd. Paul laat ons een bord zien waarop een trechter is afgebeeld. Bovenin 26 blauwe nootjes als symbolen die het personeel voorstellen: JASNOotjes. Deze trechter laat zien hoe kennis en ervaring van de persooneelsleden samenkomen. 

Wij geven optimaal ruimte aan onze medewerkers om mee te denken en een stevige bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het bedrijf. Door van bovenaf zaken op te leggen, blijft een grote mate van de kennis en ervaring van medewerkers verborgen. Wij willen onze mensen juist de kans bieden te groeien. Gezamenlijk ontstaat een nieuwe dimensie. Het gevoel gerespecteerd te worden leidt tot een grotere betrokkenheid met het bedrijf en met de producten. Het zijn de medewerkers die dagelijks met die producten werken. Hen geven we graag de gelegenheid hun kennis in te brengen.”

Innovatief omgaan met details
“Als JASNO maken wij het verschil door innovatief om te gaan met details.” Als voorbeeld laat Harold ons de verborgen scharnieren van de shutters zien. “Die hebben we zelf doorontwikkeld en zijn dermate klein dat ze verborgen zitten in de zijstijlen van het shutterpaneel. De scharnieren geven onze shutters een strakke, eigentijdse look en zorgen ervoor dat de panelen nog beter aansluiten. Zo denken we na over elk onderdeel en blijven we innoveren op detailniveau.” Elk detail wordt beoordeeld op drie factoren: oogt het rustig, is het mooi en is de kwaliteit dermate dat het lang meegaat?

Bovenin 26 blauwe nootjes als symbolen die het personeel
voorstellen:

JASNOotjes.
Blik in het trainingscentrum

Glazen pot met blauwe muntjes

Tijdens onze rondgang toont Paul een glazen pot gevuld met blauwe muntjes. “Voor elk compliment van tevredenheid die we van onze klanten mogen ontvangen, doen we een blauw muntje in de glazen pot. Wanneer de pot is gevuld organiseren we een gezamenlijke activiteit met de medewerkers.”

Europees dealernetwerk

Jeroen Hermans bracht in 2001 de shutters vanuit Engeland naar Nederland en startte in het Noord-Brabantse Hapert het eerste shutterbedrijf in Nederland. In 2003 werd Simon Sants mede-eigenaar, met als doel om samen het product shutters en het merk JASNO verder op de kaart te zetten. In 2006 werd gestart met het opzetten van een dealernetwerk, dat is uitgegroeid tot een Europees dekkend netwerk. Daarnaast kunnen ook particulieren het Inspiratiecentrum in Eersel bezoeken. Het adviseren van al die dealers gebeurt met een team van 26 mensen. ‘Medewerkers die de passie voor shutters in hun DNA meedragen,’ aldus Paul.

Inmiddels heeft Paul Welp als operationeel directeur het stokje overgenomen van de beide aandeelhouders Jeroen Hermans en Simon Sants. De shutters en jaloezieën worden inmiddels geproduceerd met een partner in China, waarbij een eigen productielijn zorgt dat JASNO-producten uniek zijn.

JASNO Inspiratiecentrum

Met de groei van JASNO werd het voormalige magazijn in Eersel omgebouwd tot het JASNO Inspiratiecentrum. Een strak en modern ingericht gebouw waar alle producten worden gepresenteerd in hun functionaliteit en dealers en particulieren een levendig beeld krijgen van de ruime mogelijkheden, maar vooral ook van het onderscheidend vermogen van de JASNO shutters en jaloezieën. Een onderscheid dat wordt gemaakt omdat de JASNO shutters en jaloezieën altijd op maat worden gemaakt. JASNO shutters zijn leverbaar in Paulownia hout of kunststof en zijn geschikt voor alle raamtypen. Draaikiepraam, recht raam, toograam, voor alle raamtypen vormen shutters een uitstekende oplossing. Men heeft de keuze  uit vier lamelmaten: 63 mm, 76 mm, 89 mm en 114 mm. Zowel de shutters als jaloezieën zijn verkrijgbaar in lak-, beits- en matte olie kleuren uit de JASNO-collectie én in RAL classic-, F&B- en NCS-kleuren.

 

In twee collecties leverbaar

De shutters zijn in twee collecties leverbaar. De Primewood-lijn die wordt gemaakt van duurzaam Paulownia hout, dat lokaal wordt geplant en verwerkt. De houten shutters hebben een isolerend vermogen en de ellipsvormige lamellen zorgen voor een optimale sluiting, lichtweerkaatsing en hebben een gunstige invloed op de akoestiek van de ruimte. De shutters zijn te bedienen met een bedieningsstokje, wat verticaal over de shutter loopt. Een andere optie is de silent view bediening; hierbij zit het bedieningsmechanisme verborgen in de zijstijl van het shutterpaneel en bedien je de lamellen met de hand. De tweede lijn is de Aqualine shutterlijn, gemaakt van kunststof en voorzien van een aluminium kern. Ze zijn uitermate geschikt voor vochtige ruimten, zoals badkamers, keukens etc. De lamelmaten zijn 63, 76, 89 mm, maar er is ook een extra brede maat van 114 mm.

Harold toont ons ook de talrijke openingsmogelijkheden. Een ronde shutter, draaikiepraam, recht raam; allen prachtig bekleed met shutters op verschillende manieren. Zowel voor het raam als op het raam en allen met de mogelijkheid om het shutterpaneel volledig te openen. Ook zien we in het JASNO Inspiratiecentrum dakraamshutters, waarbij een speciaal frame ervoor zorgt dat JASNO shutters naadloos aansluiten op alle bekende dakraammerken. Een shutter op vouwrailsysteem kan niet ontbreken. “Deze vouwrailsystemen worden speciaal toegepast bij grote raampartijen.
De panelen schuiven eenvoudig over de rails.”

“Het adviseren van al die dealers gebeurt met een team van 26 mensen. ‘Medewerkers die de passie voor shutters in hun DNA meedragen,”

Houten jaloezieën

Ook brengt JASNO een breed scala aan jaloezieën, eveneens in Paulownia hout en volledig op maat gemaakt. Ze zijn leverbaar in dezelfde kleuren als de shutters en worden geleverd met meegekleurde zijkanten. Je hebt de keuze uit 2 verschillende lamelmaten (50 of 63 mm) en de keuze uit ladderkoord of ladderbanden in 10, 25 of 38 mm. Ook de bedieningsmogelijkheid kun je volledig zelf kiezen. Ga je voor koordbediening, elektrische bediening (met afstandsbediening of via de mobiele app) of de monocommando-ketting. De laatste mogelijkheid is zelfs voorzien van de speciale kindvriendelijke JASNO-hanger, die voorkomt dat kinderen bij het spelen verstrikt raken in de ketting.

 

Trainingsruimte

In het JASNO Inspiratiecentrum bevindt zich ook een speciale trainingsruimte. In de trainingsruimte wordt de kennis en kunde van de JASNO-dealers en hun medewerkers bijgespijkerd. Paul Welp: “Onze volgende stap is onze dealers tot partner te maken. Daarmee creëer je niet alleen een grotere betrokkenheid, maar ook één manier van werken die voor iedereen hetzelfde is. Zo hoeft niet elke dealer zelf het Ei van Columbus uit te vinden. Hij profiteert van de kennis van anderen om zo een nog hogere efficiency te bereiken en wordt de kans op fouten gereduceerd.”

Een mooie afsluiting van ons gesprek volgt wanneer er een man binnenkomt met in zijn handen een doos met gebak. Paul vertelt dat de man een collega is, die vandaag 50 jaar is geworden. Hij komt op zijn verjaardag zijn collega’s trakteren op gebak. “Dat typeert de JASNO-sfeer. Wij zijn één familie die het shutters-dna ademt.”

Informatie:
JASNO Inspiratiecentrum
Lange Voren 25 | 5521 DC  Eersel

TEL. 0497 531 240
service@jasno.com
www.jasnoshutters.nl

JASNO shutters

Zoek op architect, bouwer, stylist, merk, plaats, woningtype of thema:

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.